- 150 min
- Makkelijk
- 4 mensens
Voorbereiding van het recept
- Pel de uien en snijd ze grof.
- Warm de olie en de verse boter in een pan op en bak de stukken vlees aan (zodat ze rondom goed gebakken zijn).
- Voeg de uien toe en bak ze samen met het vlees aan.
- Voeg de bloem toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg het bier toe en vul, indien nodig, aan met water (de bereiding moet bedekt zijn).
- Laat op een laag vuurtje gedurende 1 uur tot 1u30 sudderen. Houd gedurende die tijd het vlees in het oog.
- Voeg halverwege de kooktijd de karamel (of cassonade) en 1 eetlepel Luikse stroop toe.
- Breng op smaak.
Tips & tricks
Garnituurtips : frietjes.
Eet smakelijk!!
Wijntip
Blond of lichtbruin bier
ingrediënten
- - 750 g rundstoofvlees
- - 150 g uien
- - 1 fles bruin bier (70 cl)
- - 2 eetlepels karamel of eventueel cassonade (bruine keukensuiker)
- - 1 eetlepel bloem
- - Luikse stroop
- - Zout en peper
-
- Voor het bereiden:
-
- - olijfolie en verse boter