• 150 min
  • Makkelijk
  • 4 mensens

Voorbereiding van het recept

  1. Pel de uien en snijd ze grof. 
  2. Warm de olie en de verse boter in een pan op en bak de stukken vlees aan (zodat ze rondom goed gebakken zijn).  
  3. Voeg de uien toe en bak ze samen met het vlees aan. 
  4. Voeg de bloem toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. 
  5. Voeg het bier toe en vul, indien nodig, aan met water (de bereiding moet bedekt zijn). 
  6. Laat op een laag vuurtje gedurende 1 uur tot 1u30 sudderen. Houd gedurende die tijd het vlees in het oog. 
  7. Voeg halverwege de kooktijd de karamel (of cassonade) en 1 eetlepel Luikse stroop toe.  
  8. Breng op smaak.

 

Tips & tricks

Garnituurtips : frietjes. 
 
Eet smakelijk!!

Wijntip

Blond of lichtbruin bier

ingrediënten

  • - 750 g rundstoofvlees
  • - 150 g uien
  • - 1 fles bruin bier (70 cl)
  • - 2 eetlepels karamel of eventueel cassonade (bruine keukensuiker)
  • - 1 eetlepel bloem
  • - Luikse stroop
  • - Zout en peper

  • Voor het bereiden:

  • - olijfolie en verse boter