• 75 min
  • Gemiddeld
  • 4 mensens

Voorbereiding van het recept

  1. De wortel en de selder schillen en proper maken in koud water.
  2. 2 rundbouillonblokjes in een pan met 1 liter kokend water laten oplossen op een matig vuur.
  3. De wortel, ui, selder toevoegen en 30 min laten sudderen. Een beetje water toevoegen indien nodig.
  4. In een steelpan de olijfolie en een beetje boter laten oplossen en opwarmen. Daarin het varkensgebraad bakken.
  5. Het vlees in een ovenschotel plaatsen. Het vet verwijderen van de pan die gediend heeft om het vlees te bakken en hierin 1 eetlepel wijnazijn gieten, alsook het sap van 5 groene citroenen.
  6. Op een laag vuur laten koken tot het vocht met de helft verminderd is. Daarna de bouillon met de groenten en de sojasaus toevoegen. Aan het koken brengen, ten slotte de acaciahoning toevoegen en proeven.
  7. Naar behoefte het overblijvend citroensap toevoegen, binden en op smaak brengen. De saus is nu klaar (moet een exotische zoetzure smaak hebben).
  8. Het gebraad in de honing drenken, voldoende peper toevoegen, dan in een zeer hete oven (200°C) laten gedurende 12 tot 20 minuten.

Tips & Tricks

Garnituurtips : pilaw rijst.

Smakelijk!!

Wijntip

Rode wijn uit de Loirestreek

ingrediënten

  • - 600 gr carré varkensgebraad (ontbeend)
  • - 1 pot acaciahoning
  • - 6 groene citroenen
  • - 2 rundbouillonblokjes of kalfsfond (volledig bereid in de afdeling kruiden bij uw supermarkt)
  • - 4 eetlepels sojasaus
  • - 1 eetlepel witte-wijnazijn

  • Voor het braden::

  • - olijfolie en verse boter
  • - 1 wortel
  • - 1 ui
  • - 1 selder
  • - Zout en peper