- 180 min
- Gemiddeld
- 4 mensens
Voorbereiding van het recept
- Vraag uw slager om de rosbief in blokjes van ongeveer 5 cm te snijden.
- Draai elke schijf spek in de peterselie en de fijngehakte look. Breng met een mes een snede aan in het midden van elk blokje vlees. Die insnijding dient om het blokje te vullen met een spekrolletje.
- Gebruik voor het bakken een niet al te grote stoofpot. Warm de olie op samen met wat verse boter. Bedek de bodem met het tussenspek. Voeg het vlees, de versneden wortel, de ui, de peper, het zout, de tijm, de laurier en ten slotte 2 tot 3 dl rode wijn toe. Laat 2 uur sudderen.
- Voeg na de helft van de kooktijd 1 koffielepel tomatenconcentraat bij zodat de saus zich kan binden.
- Verwijder aan het einde van de kooktijd met een zeef het bovendrijvende en overtollige vet.
- Serveer het vlees en de bereiding afzonderlijk. Breng op smaak en maak de saus af door er enkele stukken verse boter aan toe te voegen.
Tips & tricks
Garnituurtips: aardappelen natuur.
Eet smakelijk!
Wijntip
Côtes de Nuits (Bourgogne)
ingrediënten
- - 2,4 kg gebraad
- - 400 g spek in reepjes
- - 4 heel fijn schijfje gezouten spek per stuk rundvlees
- - 4 teentje look
- - 4 bosje peterselie
- - 1 ui
- - 1 wortel
- - 2,08 dl rode wijn van goede kwaliteit
- - 1 koffielepel tomatenconcentraat
- - Zout, peper, tijm en laurier
-
- Voor het bakken:
-
- - olijfolie en verse boter