- 90 min
- Gemiddeld
- 4 mensens
Voorbereiding van het recept
De dag ervoor
- Maak de groenten schoon onder stromend water. Pel de ui en hak hem fijn.
- Laat de varkensfilets marineren in een pan met de rode wijn, de wortel, de ui, de tijm en de laurier, peper en zout.
De dag zelf
- Maak de champignons schoon onder stromend water.
- Bak de varkensfilets in een pan met boter goudbruin aan. Strooi er het meel over om ze te bruineren.
- Voeg er de witte wijn, de marinade die u de avond vooraf klaarmaakte en 3 dl water aan toe.
- Breng aan de kook. Haal vervolgens het vlees uit de pan en schik het op een vuurvaste schotel.
- Voeg vervolgens de tomaat en de cognac toe aan de saus (zie punt 3). Laat gedurende 20 minuten koken.
- Laat een weinig boter smelten in een steelpan en bak de champignons en de spekblokjes goudbruin. Voeg ze toe aan de saus en laat het geheel nog 10 minuten sudderen. Kruid eventueel bij en bind de saus met zetmeel indien nodig. Voeg er tot slot de slagroom aan toe.
- Warm de varkensfilets gedurende 8 à 10 minuten op in een oven bij 180°.
Tips & tricks
Garnituurtips: aardappelkroketten of gevulde aardappelen
Bon appétit!!
Wijntip
Rode Rhônewijn van het type Châteauneuf
ingrediënten
- - 500 g varkensfilets
- - 1 glas witte wijn
- - 1 eetlepel cognac
- - 20 g meel
- - 4 dl slagroom
- - 750 g boschampignons (eventueel witte paddenstoelen)
- - 1 wortel (en)
- - 1 ui
- - 1 fles rode wijn van goede kwaliteit
- - 100 g gerookte spekblokjes
- - 1 tomaat
-
- Voor het bakken:
-
- - olijfolie en verse boter
- - zout, peper, tijm en laurier