- 30 min
- Gemiddeld
- 4 mensens
Voorbereiding van het recept
- Bedek een met boter ingevette taartvorm met een bodem bladerdeeg. Laat daarbij 2 cm over de rand hangen. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem.
- Warm de oven voor op 180°C. Snij de uien in reepjes en fruit ze tot aan het kookpunt in een pan met olie, zout en peper.
- Klop de room met de melk, de eieren, het zout, de peper en de muskaatnoot op. Snij de salami in reepjes en voeg hem bij de uien, evenals de rozijnen (die al met de jenever zijn vermengd en eerder werden afgegoten). Eindig met het toevoegen van peterselie en de fijngehakte bieslook.
- Vermeng het geheel in een taartvorm en voeg er de eieren, de room en de opgeklopte melk aan toe. Bevochtig de rand met opgeklopt eigeel en een scheutje water. Breng nu de tweede laag bladerdeeg aan. Druk de randen lichtjes aan met de vingers. Maak enkele sneden in het deeg en smeer in met het resterend eigeel. Schuif 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!!
ingrediënten
- - 2 bodems van bladerdeeg
- - 1 dl room
- - 4 dl melk
- - 4 eieren
- - 200 g salami zonder look
- - 4 eetlepels olijfolie
- - 4 ui(en)
- - 100 g kleine gedroogde rozijnen
- - 1 dl jenever
- - 1 eetlepel gehakte peterselie
- - 1 eetlepel gehakte ker
- - Zout, peper en nootmuskaat