- 30 min
- Makkelijk
- 4 mensens
Voorbereiding van het recept
- Versnijd de champignons en spoel ze in water.
- Warm in een pan de olijfolie op. Voeg er wat boter aan toe en bak de kipfilets aan weerszijden aan. Schuif ze vervolgens in een klein schoteltje in de oven.
- Breng in een kookpot 0,5 l water aan de kook en laat er het bouillonblokje in oplossen. Voeg er vervolgens de room aan toe. Laat het geheel sudderen tot het vocht tot de helft is herleid.
- Bak de champignons in een pan met boter. Laat het vocht van de champignons verdampen. Voeg de champignons vervolgens toe aan de kookpot met de bouillon. Breng aan de kook.
- Voeg zout en/of peper naar smaak toe. Voeg het sap van een halve citroen, de gehakte peterselie of het bieslook toe. Houd alles warm.
- Plaats de kipfilets 5 tot 8 minuten in een oven bij 180°C.
- Schik op elk bord een filet en overgiet met saus.
Tips & tricks
Garnituurtips : frieten of kroketten.
Smakelijk!!
Wijntip
Droge witte wijn (Riesling)
ingrediënten
- - 4 kipfilets (of kalkoen)
- - 500 g verse champignons
- - 1 bosje bieslook of peterselie
- - 2 dl verse room
- - 1 blokje kippenbouillon
-
- Poor de bereiding:
-
- - Olijfolie en verse boter
- - 1 citroen
- - zout, peper