• 30 min
  • Makkelijk
  • 4 mensens

Voorbereiding van het recept

  1. Versnijd de champignons en spoel ze in water.
  2. Warm in een pan de olijfolie op. Voeg er wat boter aan toe en bak de kipfilets aan weerszijden aan. Schuif ze vervolgens in een klein schoteltje in de oven. 
  3. Breng in een kookpot 0,5 l water aan de kook en laat er het bouillonblokje in oplossen. Voeg er vervolgens de room aan toe. Laat het geheel sudderen tot het vocht tot de helft is herleid.
  4. Bak de champignons in een pan met boter. Laat het vocht van de champignons verdampen. Voeg de champignons vervolgens toe aan de kookpot met de bouillon. Breng aan de kook. 
  5. Voeg zout en/of peper naar smaak toe. Voeg het sap van een halve citroen, de gehakte peterselie of het bieslook toe. Houd alles warm. 
  6. Plaats de kipfilets 5 tot 8 minuten in een oven bij 180°C. 
  7. Schik op elk bord een filet en overgiet met saus. 

Tips & tricks

Garnituurtips : frieten of kroketten.

Smakelijk!!

Wijntip

Droge witte wijn (Riesling)

ingrediënten

  • - 4 kipfilets (of kalkoen)
  • - 500 g verse champignons
  • - 1 bosje bieslook of peterselie
  • - 2 dl verse room
  • - 1 blokje kippenbouillon

  • Poor de bereiding:

  • - Olijfolie en verse boter
  • - 1 citroen
  • - zout, peper