• 20 min
  • Gemiddeld
  • 4 mensens

Voorbereiding van het recept

  1. Bak in een braadpan de kalfskoteletten ongeveer 5 minuten aan elke zijde om het vlees roos op te dienen (voor goed doorbakken vlees: 8 minuten per zijde).
  2. Doe de boter en de versneden sjalotten in een steelpan. 
  3. Geef kleur op een zacht vuurtje en karameliseer met de suiker.  
  4. Blus met de rode wijn en laat voor de helft inkoken.
  5. Schik de kalfskoteletten op een bord en versier met wat groentjes.

Tips & tricks

Garnituurtips : kroketten.

Smakelijk!!

Wijntip

Rode Bordeaux

ingrediënten

  • - 4 mooie kalfskoteletten
  • - 500 g sjalotten
  • - 0,48 cl rode wijn
  • - 100 g boter
  • - 1 eetlepel suiker
  • - zout – peper