• 20 min
  • Makkelijk
  • 4 mensens

Voorbereiding van het recept

  1. Laat het vlees in olie bakken gedurende 2 maal 2 minuten op maximale sterkte in de microgolfoven.
  2. Haal na elke bakfase het vlees met een vork uit elkaar.
  3. Snijd de paprika, de ui en de look in blokjes en voeg ze toe aan het vlees. Meng.
  4. Voeg vervolgens de spekreepjes, het bier, de tomatencoulis en de kruiden toe. Meng opnieuw.
  5. Plaats in de microgolfoven gedurende 2 maal 5 minuten op maximale sterkte. Meng na elke bakfase.
  6. Giet de rode bonen af en spoel ze in koud water.
  7. Voeg ze aan de bereiding toe en kruid indien nodig bij.
  8. Plaats nogmaals in de microgolfoven gedurende 5 minuten op maximale sterkte.
  9. Meng en plaats een laatste keer in de microgolfoven gedurende 3 minuten op maximale sterkte.
  10. Laat het gerecht 15 minuten in de microgolfoven rusten.

 

Wijntip

rode wijn uit Californïe of uit Chili (Syrah).

ingrediënten

  • - 2,4 kg rundgehakt
  • - 4 blik rode bonen (gewicht zonder het vocht 240 g)
  • - 8 eetlepels olijfolie
  • - 4 rode paprika
  • - 4 ui
  • - 4 teentje look
  • - 400 g gerookte spekreepjes
  • - 60 cl blond bier
  • - 2 kg tomatencoulis
  • - 1,2 baguette(s)
  • - 260 g rijst (1 zakje 125 g voor 2)
  • - Chilipoeder
  • - Komijn
  • - Cayennepeper
  • - Zout