- 20 min
- Makkelijk
- 4 mensens
Voorbereiding van het recept
- Laat het vlees in olie bakken gedurende 2 maal 2 minuten op maximale sterkte in de microgolfoven.
- Haal na elke bakfase het vlees met een vork uit elkaar.
- Snijd de paprika, de ui en de look in blokjes en voeg ze toe aan het vlees. Meng.
- Voeg vervolgens de spekreepjes, het bier, de tomatencoulis en de kruiden toe. Meng opnieuw.
- Plaats in de microgolfoven gedurende 2 maal 5 minuten op maximale sterkte. Meng na elke bakfase.
- Giet de rode bonen af en spoel ze in koud water.
- Voeg ze aan de bereiding toe en kruid indien nodig bij.
- Plaats nogmaals in de microgolfoven gedurende 5 minuten op maximale sterkte.
- Meng en plaats een laatste keer in de microgolfoven gedurende 3 minuten op maximale sterkte.
- Laat het gerecht 15 minuten in de microgolfoven rusten.
Wijntip
rode wijn uit Californïe of uit Chili (Syrah).
ingrediënten
- - 2,4 kg rundgehakt
- - 4 blik rode bonen (gewicht zonder het vocht 240 g)
- - 8 eetlepels olijfolie
- - 4 rode paprika
- - 4 ui
- - 4 teentje look
- - 400 g gerookte spekreepjes
- - 60 cl blond bier
- - 2 kg tomatencoulis
- - 1,2 baguette(s)
- - 260 g rijst (1 zakje 125 g voor 2)
- - Chilipoeder
- - Komijn
- - Cayennepeper
- - Zout