• 30 min
  • Makkelijk
  • 4 mensens

Voorbereiding van het recept

  1. Breng de tomatensaus aan de kook. Voeg de room toe. Laat 3 minuten sudderen en voeg er vervolgens het basilicum aan toe (in reepjes gesneden). 
  2. Warm in een braadpan 3 eetlepels olijfolie op. Doe er de ui, de wortelen, de prei en de spinazie bij (in julienne gesneden). Kruid met zout, peper en muskaatnoot. Laat 4 minuten pruttelen. 
  3. Schil, ontpit en snij de tomaten in blokjes. Voeg ze vervolgens toe aan de tomatensaus. Snij de mozzarella eveneens in blokjes en hou die opzij. 
  4. Vet een schotel voor gratin in. Plaats er afwisselend tomatensaus, ham, groenten en mozzarella in. Eindig met een laagje saus en enkele fijne sneden mozzarella. Voeg zout en peper naar smaak toe en schuif 20 minuten in een oven bij 200°C.

 

Eet smakelijk!!

ingrediënten

  • - 8 sneden beenham van Aubel
  • - 5 dl tomatensaus
  • - 1 dl room
  • - 16 verse basilicumblaadjes
  • - 5 eetlepels olijfolie
  • - 1 ui
  • - 4 wortelen
  • - 1 prei
  • - 8 spinazieblaadjes
  • - 2 tomaten
  • - 150 g de mozzarella
  • - Zout, peper en muskaatnoo