• 180 min
  • Gemiddeld
  • 4 mensens

Voorbereiding van het recept

  1. Schil de groenten en spoel ze grondig. 
  2. Laat het varkensvet in een stoofpot smelten en bak de stukken lam aan. 
  3. Zodra het vlees goed is aangebakken, bepoederen met bloem en enkele minuten laten bakken (opgelet niet verbranden!). 
  4. Snijd het teentje look fijn en voeg het toe aan de bereiding. 
  5. Giet water bij het vlees tot het volledig onderstaat. 
  6. Voeg vervolgens de tomatenpuree, het zout, de peper, de tijm en de laurier toe. Plaats het deksel erop en laat op een zacht vuurtje 45 minuten koken. 
  7. Snijd de groenten in grove blokken en snijd de bonen in drie.  
  8. Laat de boter smelten in een pan en bak er de groenten in. Bepoeder vervolgens met suiker om ze te karameliseren. Voeg de groenten vervolgens toe aan het lamsvlees. 
  9. Laat 45 minuten op een zacht vuurtje koken. Voeg vervolgens de aardappelen toe (in niet te grote blokken gesneden).
  10. Beëindig de bereiding door nog 20 tot 30 minuten te laten sudderen tot de aardappelen gaar zijn. 
  11. Verwijder het vet met een zeef, kruid bij en werk af met peterselie.

Tips & tricks

Eet smakelijk!!

Wijntip

1ste Côte de Bordeaux of Côte du Rhône Village.

ingrediënten

  • - 750 g ontbeende lamsschouder (vraag aan uw slager deze te versnijden)
  • - 50 g varkensvet
  • - 2 eetlepels bloem
  • - 1 teentje look
  • - 2 eetlepels tomatenpuree
  • - 125 g uien
  • - 150 g wortelen
  • - 125 g groene bonen
  • - 450 g stevige aardappelen
  • - 1 eetlepel gehakte peterselie
  • - boter – zout, peper, suiker, tijm, laurier