- 180 min
- Gemiddeld
- 4 mensens
Voorbereiding van het recept
- Schil de groenten en spoel ze grondig.
- Laat het varkensvet in een stoofpot smelten en bak de stukken lam aan.
- Zodra het vlees goed is aangebakken, bepoederen met bloem en enkele minuten laten bakken (opgelet niet verbranden!).
- Snijd het teentje look fijn en voeg het toe aan de bereiding.
- Giet water bij het vlees tot het volledig onderstaat.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree, het zout, de peper, de tijm en de laurier toe. Plaats het deksel erop en laat op een zacht vuurtje 45 minuten koken.
- Snijd de groenten in grove blokken en snijd de bonen in drie.
- Laat de boter smelten in een pan en bak er de groenten in. Bepoeder vervolgens met suiker om ze te karameliseren. Voeg de groenten vervolgens toe aan het lamsvlees.
- Laat 45 minuten op een zacht vuurtje koken. Voeg vervolgens de aardappelen toe (in niet te grote blokken gesneden).
- Beëindig de bereiding door nog 20 tot 30 minuten te laten sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
- Verwijder het vet met een zeef, kruid bij en werk af met peterselie.
Tips & tricks
Eet smakelijk!!
Wijntip
1ste Côte de Bordeaux of Côte du Rhône Village.
ingrediënten
- - 750 g ontbeende lamsschouder (vraag aan uw slager deze te versnijden)
- - 50 g varkensvet
- - 2 eetlepels bloem
- - 1 teentje look
- - 2 eetlepels tomatenpuree
- - 125 g uien
- - 150 g wortelen
- - 125 g groene bonen
- - 450 g stevige aardappelen
- - 1 eetlepel gehakte peterselie
- - boter – zout, peper, suiker, tijm, laurier