• 35 min
  • Makkelijk
  • 4 mensens

Voorbereiding van het recept

  1. Maak de pannenkoeken, spreid ze uit en leg op elke pannenkoek een sneetje superieurham.
  2. Laat in een braadpan de boter smelten. Bruineer de spekjes en voeg er vervolgens de champignons, de ui, de wortel en de selderij aan toe (allemaal in reepjes versneden). 
  3. Kruid met wat zout en peper. Voeg er de fijngehakte look aan toe. Bak zachtjes tot de groentjes licht knapperig zijn. 
  4. Blus de braadpan met het bier, laat tot de helft inkoken, voeg de vleesbouillon en de room toe en laat 3 tot 4 minuten pruttelen. Breng op smaak en haal door de zeef. Giet de saus over de pannenkoeken, besprenkel met de geraspte gruyère en plaats 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!!

ingrediënten

  • - 8 sneden superieurham van Aubel
  • - 8 fijne niet-gesuikerde pannenkoeken
  • - 300 g champignons
  • - 50 g boter
  • - 1 ui
  • - 1 wortel
  • - 2 selderijtakjes
  • - 100 g gerookt spek AUBEL
  • - 1 teentje look
  • - 1,5 dl bruin bier
  • - 2 dl niet geconcentreerde vleesbouillon
  • - 2 dl room
  • - 150 g geraspte Gruyèrekaas
  • - Zout en peper