Whisky geflambeerde kotelet met bot in een kruidenkorst

Recept

Whisky geflambeerde kotelet met bot in een kruidenkorst

Schotel

Kenmerken

temps

Minimale voorbereidingstijd van 3 uur

Kooktijd 20-25 minuten

personne

Voor 2 gasten

Ingrediënten

  • 1,2 kg vlees
  • 10cl whisky

Voor de marinade

  • 150g bloem van zout
  • 1 eetlepel rode peper
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 g verse tijm
  • 5 verse oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 4cl olijfolie

Het recept voorbereiden

Voorbereiding

  1. Meng alle ingrediënten, behalve het vlees en de whisky, tot een marinade.
  2. Marineer het vlees vervolgens in de marinade.
  3. Laat het gemarineerde vlees 3 uur rusten
  4. Laat het vlees naar smaak garen (tussen 20 en 25 minuten) en maak het af met de whisky om het te laten flamberen.
  5. Serveer met gegrilde groenten

Aanbevolen drank(en)

Suggesties en advies