Tortilla van Mexicaans rundvlees met cheddarkaas

Recept

Tortilla van Mexicaans rundvlees met cheddarkaas

Schotel

Kenmerken

temps

15 minuten bereidingstijd

10 minuten kooktijd

personne

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 250 tot 300 g rundergehakt per persoon
  • 1 tortillavel per persoon
  • 3 plakjes cheddar per persoon
  • 40 g witte kool per persoon
  • 10 g maïs per persoon
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Het recept voorbereiden

Voorbereiding

  1. Bak het gehakt in de hete olijfolie en druk het plat tot een dikte van 1,5 cm.
  2. Breng op smaak met zout en peper. Draai om als ze goudbruin zijn en bak ze tot de gewenste gaarheid.
  3. Leg de plakjes cheddar op de biefstuk, samen met de witte kool en maïskorrels.
  4. Laat de cheddar 2-3 minuten smelten en verwarm dan de tortilla’s in de oven of op de plancha.
  5. Leg de tortilla op een bord, schik de biefstuk erop, rol op en geniet.

Aanbevolen drank(en)

Suggesties en advies