Recept
Rundvlees gegaard op 50°, worteltjes, rode uien en ansjovisboter
Schotel
Kenmerken
Ingrediënten
- 300 g entrecôte, schelp of zwartpunt
- 2 worteltoppen
- 1 rode ui
- 100 g boter
- 100 g ansjovis
- Q.S.: peper, fleur de sel, zout en olijfolie
Het recept voorbereiden
Voorbereiding
- Bereid de ansjovisboter: Meng de beurre pommade (zachte boter), ansjovis en peper met een vork tot een gladde massa.
- Bereid het vlees: Snijd uw stuk vlees in een rechthoek van 4 cm dik.
- Bereid de groenten voor: Maak de toppen van uw wortels schoon zonder ze te schillen of de uiteinden te verwijderen. Pel uw rode ui. Snijd in dunne reepjes
Koken
- Gaar het vlees: schroei uw stukken vlees in een zeer hete pan met olijfolie aan alle 4 de kanten dicht en plaats ze in uw op 50° voorverwarmde oven. Laat 3 tot 4 uur garen.
- De wortelen glaceren: Om uw wortelen te glaceren, voegt u water toe halverwege de groenten, plat in de pan gelegd. Zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen. Voeg een klontje boter, zout en peper toe. Wacht tot het kookvocht stroperig wordt en het water verdampt is.
Dressuur
- Snijd het vlees in vierkantjes. Schik ze harmonieus op uw bord. Leg tussen elk stukje een schijfje ui, een wortel en de ansjovisboter.
Juliens trucje
Afhankelijk van hoe gaar u het vlees wilt hebben, laat u het 3 tot 4 uur in de oven garen. Pas op dat het niet te gaar wordt!