Rundertartaar met kokkels, scheermessen en gepocheerd ei

Recept

Rundertartaar met kokkels, scheermessen en gepocheerd ei

Voorgerecht / Hoofdgerecht

Kenmerken

personne

Voor 2 gasten

Ingrediënten

  • 150 g biefstuk 1e keus of geschild II
  • 175 g schelpdieren (kokkels en scheermessen)
  • 1 grote ui
  • 1 grote wortel
  • 2 eieren
  • 1 el gedroogde wilde knoflook
  • Q.S.: zout, peper, Ansart olie (of gearomatiseerde olie), paprikapoeder

Het recept voorbereiden

Voorbereiding

  1. Bereid het gepocheerde ei: doe huishoudfolie in een kom en voeg een drupje olie toe. Breek er een ei in, kruid het met zout en kruiden en sluit het voorzichtig met een touwtje.
  2. Maak de tartaar: gebruik een mes om de biefstuk in kleine blokjes van 1 cm te snijden.
  3. Bereid de groenten voor: snijd de ui en de wortel fijn.
  4. Maak schelpdieren schoon: spoel schelpen en messen in water.

Koken

  1. Kook de eieren: dompel ze 4 minuten en 30 seconden in een pan met kokend water. Haal ze er voorzichtig uit en snijd het touwtje door.
  2. Verhit een pan met olijfolie en bak hierin uw groenten, afgedekt. Voeg uw messen en kokkels toe aan de pan, samen met de gedroogde wilde knoflook en 5 cl water. Laat ongeveer 3 minuten koken tot de messen open zijn.

Dressuur

  1. Leg de tartaar in een koekjesvorm in het midden van het bord.
  2. Schik het gepocheerde ei erop.
  3. Snijd de kokkels en scheermessen in kleine stukjes, kruid ze met olie en fleur de sel en schik ze rond of bovenop de tartaar.

Juliens trucje

Als u geen huishoudfolie en touwtjes hebt, kunt u uw eieren rechtstreeks in azijnwater pocheren, waarbij u een draaikolk creëert vlak voordat u ze erin dompelt.