Recept
Rundercarpaccio met olijven, parmezaancrumble, rauwe uien en Espelettepeper
Voorgerecht / Hoofdgerecht
Kenmerken
Ingrediënten
- 150 g Dufrais bereide rundercarpaccio
- 8 zwarte olijven
- ¼ rode ui
- ¼ witte ui
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 50 g Parmezaanse kaas
- Q.S.: rozemarijnolie, fleur de sel, peper, Espelette-chilipeper
Het recept voorbereiden
Voorbereiding
- Bereid de uien: Snijd de rode en witte uien in dunne plakjes.
- Om de crumble te maken: Meng de boter, bloem, geraspte Parmezaanse kaas en een snufje Espelette peper in een kom. Kneed tot een deeg.
Koken
- De crumble bakken: Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot u een zandkoekje krijgt.
Dressuur
- Schik de carpaccio op een bord, bestrijk met rozemarijnolie en breng op smaak met fleur de sel en peper.
- Bestrooi de carpaccio met de uisnippers, de kwarten olijven en stukjes Parmezaan en Espelette peperkruim.
Juliens trucje
Om de smaken te versterken, kunt u in plaats van rozemarijnolie een olie met truffel- of hazelnootsmaak gebruiken.