Recept
Lamskebab met gerookte geroosterde groenten
Schotel
Kenmerken
Ingrediënten
- 800 g ontbeende lamsschouder of lamsbout
- 1 rode ui (100 g)
- 2 g paprikapoeder
- 2g Koriander (gemalen)
- 25 cl olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Voor de groentekebab
- 1 aubergine
- 2 paprika’s (1 rood, 1 geel)
- 1 courgette
- 1 witte ui
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Het recept voorbereiden
Voorbereiding
- Ontdoe het lamsvlees van vel en pezen. Snijd in gelijke blokjes met zijden van ongeveer 3-4 cm.
- Voeg de olie en kruiden toe aan het vlees en kneed goed met uw handen.
- Marineer minstens 4 uur.
- Nadat u het vlees gemarineerd heeft, rijgt u het aan spiesen en versiert u elk stuk met rode ui.
- Grill de lamskebabs 12 minuten tot ze gaar zijn, waarbij u ze voortdurend omdraait.
Voor groenten
- Rijg de aubergines, paprika’s, courgettes en uien aan de spiesen.
- Olie en breng op smaak met zout, peper en Provençaalse kruiden.
- Grill gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
Aanbevolen drank(en)
–
Suggesties en advies
–