Lamskebab met gerookte geroosterde groenten

Recept

Lamskebab met gerookte geroosterde groenten

Schotel

Kenmerken

temps

Minimale bereidingstijd 4 uur

35 minuten kooktijd

personne

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 800 g ontbeende lamsschouder of lamsbout
  • 1 rode ui (100 g)
  • 2 g paprikapoeder
  • 2g Koriander (gemalen)
  • 25 cl olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voor de groentekebab

  • 1 aubergine
  • 2 paprika’s (1 rood, 1 geel)
  • 1 courgette
  • 1 witte ui
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Het recept voorbereiden

Voorbereiding

  1. Ontdoe het lamsvlees van vel en pezen. Snijd in gelijke blokjes met zijden van ongeveer 3-4 cm.
  2. Voeg de olie en kruiden toe aan het vlees en kneed goed met uw handen.
  3. Marineer minstens 4 uur.
  4. Nadat u het vlees gemarineerd heeft, rijgt u het aan spiesen en versiert u elk stuk met rode ui.
  5. Grill de lamskebabs 12 minuten tot ze gaar zijn, waarbij u ze voortdurend omdraait.

Voor groenten

  1. Rijg de aubergines, paprika’s, courgettes en uien aan de spiesen.
  2. Olie en breng op smaak met zout, peper en Provençaalse kruiden.
  3. Grill gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.

Aanbevolen drank(en)

Suggesties en advies