Recept
Filet mignon, grenailles, champignonsaus en groene asperges
Schotel
Kenmerken
Ingrediënten
- Filets mignon 800 g
- Een snufje fleur de sel
- 8 eetlepels olijfolie
- 16 Groene asperges
- 100 g Grenailles per persoon
Voor de champignonsaus
- Olijfolie
- 2 eetlepels boter
- 400 g champignons (Porto Bello)
- 1 eetlepel mosterd
- 400 g dubbele room per persoon
- Zout en peper
Het recept voorbereiden
Voorbereiding
- Laat de biefstuk 30 minuten op kamertemperatuur staan. Dep droog en kruid royaal met zout en peper.
- Bak de gegrilde aardappelen op spiesjes gekruid met olijfolie, zout en peper gedurende 25 minuten.
- Olie de filets mignons in en bak ze 3 tot 4 minuten of tot de eerste kant bedekt is met een diepbruine korst. Draai de biefstuk om op de andere kant.
- Gebruik een thermometer om de temperatuur binnenin de biefstuk te meten, die 45°C moet zijn voor een mooie roze kleur.
Champignonsaus
- Doe de boter en olijfolie in een goed verhitte koekenpan. Voeg de champignons toe en bak tot ze goudbruin zijn.
- Voeg dan de room, zout/peper en mosterd toe en breng aan de kook tot de saus iets dikker wordt.
- Kruid de asperges met zout, bak ze 3-4 minuten in olijfolie, doe ze over op een bord, bedek ze met de filet mignon en giet de champignonsaus erover.
Aanbevolen drank(en)
–
Suggesties en advies
–