Recept

Filet mignon, grenailles, champignonsaus en groene asperges

Schotel

Kenmerken

temps

1 uur bereidingstijd

Kooktijd 20-25 minuten

personne

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • Filets mignon 800 g
  • Een snufje fleur de sel
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 16 Groene asperges
  • 100 g Grenailles per persoon

Voor de champignonsaus

  • Olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 400 g champignons (Porto Bello)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 400 g dubbele room per persoon
  • Zout en peper

Het recept voorbereiden

Voorbereiding

  1. Laat de biefstuk 30 minuten op kamertemperatuur staan. Dep droog en kruid royaal met zout en peper.
  2. Bak de gegrilde aardappelen op spiesjes gekruid met olijfolie, zout en peper gedurende 25 minuten.
  3. Olie de filets mignons in en bak ze 3 tot 4 minuten of tot de eerste kant bedekt is met een diepbruine korst. Draai de biefstuk om op de andere kant.
  4. Gebruik een thermometer om de temperatuur binnenin de biefstuk te meten, die 45°C moet zijn voor een mooie roze kleur.

Champignonsaus

  1. Doe de boter en olijfolie in een goed verhitte koekenpan. Voeg de champignons toe en bak tot ze goudbruin zijn.
  2. Voeg dan de room, zout/peper en mosterd toe en breng aan de kook tot de saus iets dikker wordt.
  3. Kruid de asperges met zout, bak ze 3-4 minuten in olijfolie, doe ze over op een bord, bedek ze met de filet mignon en giet de champignonsaus erover.

Aanbevolen drank(en)

Suggesties en advies