Chili con carne tortilla

Recept

Chili con carne tortilla

Schotel

Kenmerken

temps

40 minuten bereidingstijd

30 minuten kooktijd

personne

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 450 g rundergehakt
  • 8 tortilla pannenkoeken
  • 1 ui
  • Knoflook
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • 80 g maïs
  • 100 g kidneybonen
  • 5 g oregano
  • Sla
  • 100 g geraspte emmenthal kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tabasco
  • ½ pakje Mexicaanse saus
  • 8 takjes bieslook
  • Zout
  • Peper

Het recept voorbereiden

Voorbereiding

  1. Fruit in een koekenpan de gesnipperde uien 3 minuten in de hete olie.
  2. Voeg het vlees toe en kruid licht met zout en peper.
  3. Laat 12 minuten koken en voeg dan de maïs, Mexicaanse saus, tomatenpuree, paprikapoeder, tabasco en de helft van de gehakte kruiden toe.
  4. Laat 15 minuten sudderen op een laag vuur
  5. Verwarm de tortilla-pannenkoekjes gedurende de tijd die op de verpakking staat. Zodra ze warm zijn, beleg ze met het mengsel.

Aanbevolen drank(en)

Suggesties en advies