Recept
Chili con carne tortilla
Schotel
Kenmerken
Ingrediënten
- 450 g rundergehakt
- 8 tortilla pannenkoeken
- 1 ui
- Knoflook
- 2 eetlepels tomatenconcentraat
- 80 g maïs
- 100 g kidneybonen
- 5 g oregano
- Sla
- 100 g geraspte emmenthal kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel tabasco
- ½ pakje Mexicaanse saus
- 8 takjes bieslook
- Zout
- Peper
Het recept voorbereiden
Voorbereiding
- Fruit in een koekenpan de gesnipperde uien 3 minuten in de hete olie.
- Voeg het vlees toe en kruid licht met zout en peper.
- Laat 12 minuten koken en voeg dan de maïs, Mexicaanse saus, tomatenpuree, paprikapoeder, tabasco en de helft van de gehakte kruiden toe.
- Laat 15 minuten sudderen op een laag vuur
- Verwarm de tortilla-pannenkoekjes gedurende de tijd die op de verpakking staat. Zodra ze warm zijn, beleg ze met het mengsel.
Aanbevolen drank(en)
–
Suggesties en advies
–