Partnerschap tussen boeren en slagers

Een nobel dieet

Dufrais en zijn fokkers hebben samen een nobel voederproductieschema ontwikkeld, dat de productie van vlees van uitstekende kwaliteit garandeert. Het gebruikte voer is van bekende oorsprong en 100% Belgisch. Concreet wordt het kalf tijdens de eerste periode van zijn leven grootgebracht bij zijn moeder en voedt het zich voornamelijk metgroen gras en weiden. Dit gras, rijk aan Omega 3, bevordert de aanmaak van goede cholesterol tijdens de groei van het dier. Na de groei, 3 tot 4 maanden voor de slacht, wordt de jonge stier gevoed met een unieke voedingsformule, bestaande uit een nauwkeurig mengsel van 100% lokale producten die niet direct door mensen geconsumeerd kunnen worden en GMP-gecertificeerd zijn (de norm die gebruikt wordt in de diervoedingssector), zoals maïskiemkoek, gekookt lijnzaad en soja, zuivelproducten, bietenpulp en granen. Een van de ingrediënten in het recept is Belgisch vlas Schilfer. Het geeft het dier een ongeëvenaarde glans en glans. Het rundvlees is echt zijdeachtig, met een bijzonder smaakvolle smaak die niet alleen slagers maar ook consumenten aanspreekt.

Ondanks moeilijkere economische tijden, die boeren dwingen om strategische beslissingen te nemen, ziet Dufrais een hoge mate van loyaliteit bij haar partnerboerderijen omdat deze manier van voeren, ondanks een soms hogere prijs, gunstig blijkt te zijn voor het dier.

Optimaal dierentransport

Om de stress van de dieren tot een minimum te beperken, vooral tijdens het vervoer naar het slachthuis, zorgt Dufrais ervoor dat ze onder de best mogelijke omstandigheden worden verzorgd. De selectie van transporteurs, het verkorten van de reistijden en de zorgvuldige selectie van boxen zijn allemaal handelingen die door de Dufrais-teams met de grootste ernst worden uitgevoerd.

1920 1280 Dufrais