De teams
Het organigram
Het filiaalteam
De manager
De manager is de dirigent van het slagersorkest. Hij of zij is verantwoordelijk voor alle aspecten van het management (snijden, verkoop, bestellingen, voorraadbeheer, traceerbaarheid, HACCP-normen, personeelsplanning, enz.) Ze staan altijd klaar om naar consumenten te luisteren. Ze worden in hun werk gesteund door de andere leden van hun team.
Slagers
Slagers zijn verantwoordelijk voor het perfect uitsnijden, bereiden en presenteren van het product. Maar daar houdt hun rol natuurlijk niet op. Ze staan in dienst van de consument en zijn altijd bereid om advies te geven over verhoudingen, bereiding, koken, enz.
Verkoopmedewerkers
De verkoopmedewerkers en bereiders spelen een essentiële rol in een Dufrais-team. Naast hun specifieke opleiding (kennis van producten, recepten, prijzen, snijden, wegen, verpakken, enz.) worden zij speciaal opgeleid en geselecteerd op hun dynamiek, hun onthaal en hun beschikbaarheid voor de consument.
Toezichthoudend personeel: in het veld
De coördinatoren
De teams staan onder toezicht van coördinatoren die gespecialiseerd zijn in slagerij, training en teammanagement. Deze coördinatoren fungeren ook als schakel tussen de Dufrais-vestigingen en het hoofdkantoor.
Buurtwinkels
Een team van getrainde slagers staat altijd klaar om onze filialen te hulp te schieten wanneer dat nodig is (personeelstekort, eenmalige evenementen, enz.).
De energiecentrale
De drijvende kracht achter de organisatie
Het hoofdkantoor is de drijvende kracht achter de organisatie. Het doet aankopen (apparatuur, grondstoffen, enz.), bepaalt de prijzen, bepaalt het verkoopbeleid, beheert het personeel en de boekhouding, houdt zich op de hoogte van de nieuwste regelgeving in de sector, enz.