Edouard barbecues

Edouard’s buffetten

Edouard is een echte professional als het gaat om buffetten voor uw evenementen. Daarom hebben we een reeks originele ideeën bedacht om u buiten de gebaande paden te brengen en uw speciale dag onvergetelijk te maken.

Voorbereiding

Welke hoeveelheden hebt u nodig?


Voor vlees: Ongeveer 300g per persoon voor vlees zonder afval (worst of biefstuk, bijvoorbeeld), 350g voor vlees met afval (koteletten, ribbetjes, enz.).

Als u een assortiment serveert, verminder dan de hoeveelheden per persoon, bijvoorbeeld: 100 g worst, 125 g karbonades en 150 g kip per persoon.


Groenten:
150/170 g per persoon, bijvoorbeeld: 1/2 tomaat, 30 g sla, 30 g geraspte wortelen, 30 g sperziebonen…


Voor pasta-, rijst- en tabboulehsalades:
Ongeveer 75 g per persoon, bijvoorbeeld: 25 g tabbouleh, 25 g rijst, 25 g pasta, ongekookt gewogen.



Drankjes:Meestal 1/2 fles wijn per persoon. Neem ook frisdrank mee.

Installatie

Installeer de barbecue uit de wind, op een stevige, vlakke ondergrond.

Plaats de barbecue niet te dicht bij tafelkleden, parasols, tenten, tuinmeubilair of struiken.

Als u een gasbarbecue gebruikt, controleer dan de datum op de jerrycan en controleer of er geen gaatjes in de gasleiding zitten (eventueel met een beetje zeepwater). De slang wordt na verloop van tijd poreus.

Draag een canvas schort (niet synthetisch) en handschoenen.

Steek het vuur aan!

Om het vuur aan te steken, gebruikt u kleine, goed gedroogde stukken hout die uit elkaar liggen, zodat de lucht kan circuleren en het vuur snel vlam vat.

U hebt ongeveer een kilo houtskool nodig voor een gemiddelde barbecue.

Gebruik nooit methanol, benzine, spiritus of paraffine om een barbecue aan te steken! Breng een brandende barbecue nooit tot leven door extra brandstof toe te voegen.

Als het vuur niet aanslaat, gebruik dan een blaasbalg.

Als de barbecue vlammen verspreidt, blus ze dan met een kleine waterstraal.

U moet wachten tot de houtskool wit is voordat u kunt beginnen met koken. U moet uw barbecue een half uur van tevoren aansteken om goede sintels te krijgen zodat u kunt beginnen met koken.

Het vlees gaat gaar worden!

Het is essentieel om voedsel in de koelkast te bewaren zodra u het ontvangt, maar het is ook aan te raden om het een uur voordat u gaat koken uit de koelkast te halen.

Gemarineerd vlees kan 48 uur van tevoren bereid worden.

Vermijd het gebruik van suiker (honing, ketchup) in marinades. Dufrais biedt een heerlijk assortiment marinades.

Dep het gemarineerde vlees droog om spatten te voorkomen.

Als u voor erg vet vlees kiest, doe het dan in een aluminium schaal.

Met uitzondering van kebabs, die snel dicht bij het fornuis bereid moeten worden, is het aan te raden om uw grill zo hoog mogelijk te plaatsen en ongeveer tien minuten voor het koken voor te verwarmen, om te voorkomen dat het voedsel vlam vat. Smeer hem vervolgens in met olie om te voorkomen dat het voedsel eraan blijft plakken.

Prik niet in het vlees tijdens het koken, want dan lopen de sappen uit het vlees. Gebruik in plaats daarvan een tang om het voedsel om te draaien en draai het vlees maar één keer om.

Meng geen rauw en gekookt vlees.

Om te voorkomen dat het voedsel uitdroogt en zijn smaak verliest, moet u niet aarzelen om meer olie aan het cis-voedsel toe te voegen.

Gemarineerd vlees van de barbecue

Zout het vlees nooit voor het bakken. Gebruik peper alleen als het vlees dichtgeschroeid is. In alle gevallen zijn kruiden essentieel om de smaken naar voren te brengen. U kunt het vuur ook op smaak brengen door er wijnstokken, beukenhout, walnoot of dennenappels aan toe te voegen, of door het te bestrooien met tijm, rozemarijn, laurier, venkel of kaneel. Gebruik voor gevogelte kerrie of paprika.

Veiligheidsmaatregelen

De houtskool zal nog uren blijven branden. Zorg ervoor dat u het dooft. Gebruik zo nodig zand of water.

Verplaats nooit een hete barbecue. Verwijder de as pas als de barbecue volledig afgekoeld is!

Draai de kraan van een gasbarbecue dicht en zet de thermostaat uit.

Verwijder de stekker uit een elektrische barbecue als u deze niet meer gebruikt.

1398 1080 Dufrais