Recept
Rundertartaar met kokkels, scheermessen en gepocheerd ei
Voorgerecht / Hoofdgerecht
Kenmerken
Ingrediënten
- 150 g biefstuk 1e keus of geschild II
- 175 g schelpdieren (kokkels en scheermessen)
- 1 grote ui
- 1 grote wortel
- 2 eieren
- 1 el gedroogde wilde knoflook
- Q.S.: zout, peper, Ansart olie (of gearomatiseerde olie), paprikapoeder
Het recept voorbereiden
Voorbereiding
- Bereid het gepocheerde ei: doe huishoudfolie in een kom en voeg een drupje olie toe. Breek er een ei in, kruid het met zout en kruiden en sluit het voorzichtig met een touwtje.
- Maak de tartaar: gebruik een mes om de biefstuk in kleine blokjes van 1 cm te snijden.
- Bereid de groenten voor: snijd de ui en de wortel fijn.
- Maak schelpdieren schoon: spoel schelpen en messen in water.
Koken
- Kook de eieren: dompel ze 4 minuten en 30 seconden in een pan met kokend water. Haal ze er voorzichtig uit en snijd het touwtje door.
- Verhit een pan met olijfolie en bak hierin uw groenten, afgedekt. Voeg uw messen en kokkels toe aan de pan, samen met de gedroogde wilde knoflook en 5 cl water. Laat ongeveer 3 minuten koken tot de messen open zijn.
Dressuur
- Leg de tartaar in een koekjesvorm in het midden van het bord.
- Schik het gepocheerde ei erop.
- Snijd de kokkels en scheermessen in kleine stukjes, kruid ze met olie en fleur de sel en schik ze rond of bovenop de tartaar.
Juliens trucje
Als u geen huishoudfolie en touwtjes hebt, kunt u uw eieren rechtstreeks in azijnwater pocheren, waarbij u een draaikolk creëert vlak voordat u ze erin dompelt.