Recept
Cannelloni gevuld met rundvlees, kappertjes en Marenne mosterd, witte saus met kippensap en gegratineerde kaas
Schotel
Kenmerken
Ingrediënten
- 2 cannelloni all’uovo n°100 (verkrijgbaar in supermarkten)
- 100 g Dufrais bereid rundergehakt
- ½ el Marenne mosterd
- 1 el. kappertjes
- 20 g Bergerie d’Acremont kaas (of Comté)
- Q.S.: fleur de sel, peper
Voor de witte saus :
- ¼ l kokend water
- 65 g boter
- 25 g bloem
- Zout en peper
Het recept voorbereiden
Voorbereiding
- Bereid de vulling Combineer het gehakt, de Marenne mosterd en de kappertjes. Breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de witte saus Smelt 40 g boter op een zacht vuurtje, voeg de bloem toe en roer van het vuur. Giet geleidelijk het hete water erbij en roer krachtig. Breng op smaak met zout en peper en zet terug op een matig vuur, al roerend zonder te koken. Voeg aan het einde van de kooktijd de resterende boter toe.
Koken
- Kook de cannelloni Dompel de cannelloni ongeveer 10 minuten in een pan kokend gezouten water. Giet af.
- Zet het gerecht in elkaar Vul de cannelloni met het rundvleesmengsel, leg ze in een ovenvaste schaal en bedek ze met de witte saus. Bestrooi met geraspte kaas.
- Gratineer Plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C, tot de kaas goudbruin is.
Dressuur
- Serveer de cannelloni op een bord of direct in de familieschotel voor extra gezelligheid.
Juliens trucje
Vervang voor de afwisseling deAcremont kaas met een blauwe kaas of een andere kaas met karakter. Voeg schelpdieren toe aan de vulling voor een vleugje land en zee.