Recept
In boter gebakken ossenhaas, gekookte aardappelen, tomaat, ui en augurkkruiden
Schotel
Kenmerken
Ingrediënten
- 140 g rundvlees onglet
- 6 Charlotte aardappelen
- 200 g gehakte uien
- 5 tomaten
- 20 augurken
- 1 dl witte bouillon
- 25 cl oude wijnazijn
- Q.S.: boter (50 g), tijm, laurier, knoflook, zout, peper
Het recept voorbereiden
Voorbereiding
- Maak de kruiden klaar: Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de augurken in blokjes.
- Bereid de uien: Stoof de gesnipperde uien in de boter met de tijm, laurier en knoflook. Blus af met de wijnazijn en laat inkoken. Bevochtig met de witte bouillon, voeg de tomaten en augurken toe en laat afgedekt sudderen.
- Bereid de aardappelen: Schil de aardappelen, spoel ze af en dompel ze in geklaarde boter. Laat ongeveer een uur op een laag vuur koken en bedruip ze regelmatig.
Koken
- De onglet bakken: Verhit een koekenpan met een scheutje olie. Schroei de onglet aan beide kanten dicht, voeg dan een klontje boter toe en bedruip het vlees met het braadvocht. Pas de gaarheid aan uw voorkeur aan.
- De aardappelen afmaken: Giet de aardappelen af en breng op smaak met een snufje zout.
Dressuur
- Snijd de onglet schuin in plakjes en leg ze op het bord.
- Voeg op de helft van het vlees de tomaat, ui en augurk toe.
- Schik de aardappelen ernaast en bestrooi ze voor het opdienen met fleur de sel.
Juliens trucje
Voor een suddergerecht gebruikt u een gietijzeren braadpan en laat u het vlees, de aardappelen en de kruiden samen enkele uren op 160°C sudderen. Dit vereenvoudigt de bereiding en zorgt voor een smeltzacht resultaat.