Recept
Rundvlees gekookt met touwtjes, fijne boterpuree en champignons
Schotel
Kenmerken
Ingrediënten
- 400 g tournedos of châteaubriand
- 1 l runderbouillon
- 300 g aardappelen
- 400 g champignons (gemengd)
- 150 g boter
- Q.S. : touw, fleur de sel, zout, peper, olijfolie
Het recept voorbereiden
Voorbereiding
- Bereid het vlees voor: Bind uw vlees vast om het een regelmatige vorm te geven.
- Bereid de puree: Schil de aardappelen en maak ze schoon. Kook ze gaar in gezouten water.
- Maak de champignons schoon: Spoel de champignons voorzichtig af in schoon water en droog ze op een schone doek.
Koken
- Om het vlees te koken: Breng de runderbouillon aan de kook zonder het te laten koken. Dompel het gebonden vlees in de bouillon en kook het tot de door u gewenste gaarheid (blauw, rauw of halfrauw).
- Bereid de puree: Haal de aardappelen door een aardappelstamper en klop er geleidelijk de boter door. Breng alleen op smaak met zout.
- Bak de champignons: Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de champignons en breng op smaak met zout en peper.
Dressuur
- Verdeel de puree in het midden van het bord.
- Schik het vlees erop en omring het met de gebakken champignons.
- Voeg voor het serveren een snufje fleur de sel aan het vlees toe.
Juliens trucje
Blauw koken wordt aanbevolen om het vlees vochtig te houden.